Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Spotkanie: Japońska Kultura Kulinarna - mądrość i przepis na zdrowe odżywianie
Spotkanie poświęcone japońskiej kulturze kulinarnej
Prelegentka: Prof. Hiroko Nakazawa, Ambasador Kultury Japonii
Pani Profesor Hiroko Nakazawa w trakcie swojego wykładu przedstawi cechy charakterystyczne dla kuchni japońskiej uważanej za sekret zdrowia Japończyków. Potrawy japońskie, których podstawowym składnikiem jest ryż, są odpowiednio zbilansowane i bogate w składniki odżywcze, dzięki temu zapobiegają otyłości i zapewniają długowieczność. Profesor Nakazawa opowie o składnikach potraw, które wywodzą się z Japonii oraz o tym, jak potrawy odzwierciedlają zmiany pór roku i charakteryzują poszczególne tradycyjne święta. Przedstawi również podstawowe japońskie przyprawy: miso (sfermentowana soja), sos sojowy, bulion dashi i związany z nim smak umami. Słuchacze zapoznają się także z wynikami badań odzwierciedlających zmiany i tendencje w japońskiej kulturze kulinarnej występującej w ostatnich latach.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie